lördag 12 maj 2007

¿Tjurfäktning?

Nej, tjurfäktning är INTE stort i Katalonien. Det har till och med lagts fram förslag i länsparlamentet att förbjuda traditionen, och djurrättsaktivister propagerar ofta mot - och framhäver att det är djurplågeri.

Då och då, när det är tjurfäktning i någon stad i Spanien (för egentligen är det mest bara under varje stad eller bys årliga "fiesta" som det är tjurfäktningar, det är ingen "liga" som i fotboll) kan man se sändningar från spanska statstelevisionen från evenemang.

Förutom detta har jag bott snart sex år i Barcelona och i princip aldrig mött fenomenet här. Därför fotade jag en affish på en bar jag var på idag, en affish för tjurfäktning på Barcelona-arenan Monumental. Baren ligger på andra sidan stan, vet inte om de tjurfäktningsintresserade barcelonaborna kanske bor åt det hållet...

tisdag 8 maj 2007

Underbar vårmorgon

Idag var det en sådan där underbar morgon att börja dagen med. Vaknade kvart i 5 av att fåglarna kvittrade för fullt ute. Det började redan att ljusna. Resten av familjen sov så gott i deras sängar.
For iväg med bilen mot jobbet. Himlen skiftade i rött/orange och det var ganska varmt ute. En tvättbjörn skuttade över vägen, på väg hem till sig, antar jag. Såg kanada gäss som flög. Det är ett riktigt vårtecken, samtidigt som det är ett hösttecken när de flyger från oss...
Kom till jobbet och tog en liten joggingrunda bland en massa fina träd och hus. Löven har nu slagit ut och vissa blommar.
Nu har jag haft min frukost och är redo för en ny arbetsdag...