lördag 14 april 2007

Havet

Det som jag saknar där jag bor är havet. Floden som rinner igenom min by är knappast badbar och rent ut sagt farlig att doppa tårna i. Så jag passar på när jag är och hälsar på mamma och pappa på västkusten.
Det karga landskapet ändrar färg beroende på hur solen belyser det och himlen färgar havet därefter.
För mig är detta lyx.

Så slog den till...

den där värmen som alla har pratat om. Helt fantastiskt 14 april och vi sitter och flämtar i trädgården. Grannarna putsar på sina trädgårdar, gräsklipparna puttrar och vi sitter och gräver ner tårna i vår ovårdade gräsmatta och bara njuter. Dagens dilemma; vad ska vi grilla idag.

En lyxlux dag med en paraplydrink i handen!

Mammalyx

Mammalyx för mig: Barnen på skolbussen i vanlig tid, strax efter åtta. Bilen till gymet, sprang över 6 km på löpbandet och tränade styrka.

Droppande av svett efter gymet kollade jag mobilen och såg att en av väninnorna ringt och lämnat meddelande, träff på Starbucks och en snabb runda på GAP, kunde det vara nåt?

Hem och duschade. Inget smink eller hårfixande, ingen tid. Träffade vännerna på Starbucks, vi diskuterade renoveringar, fastighetsmarknad och barnkläder.

Sen provade jag jeans på Lucky och hittade ett par som satt perfekt.

Vinkade hej då till vännerna och stoppade på olika platser för att 1. handla kryddor, 2. handla mat, 3. kolla kontorsprylar till barnen, 4. hämta pengar på bankomaten, 5. hem och invänta leverans av möbler och tvätta en massa. Vika tvätten. Packa upp nya möbler, monterade möbler. Möta sonen vid bussen och hämta dottern från en playdate. Laga middag. Mera tvätt.

Lyxdag för mig.

torsdag 12 april 2007

Idag körde jag barnen till bussen

Om det är något som retar mig så är det att föräldrarna här på gatan, mest mammor, kör sina barn till skolbussen. Hela 200 meter. Nä jag skojar inte.

Men idag gjorde jag det själv. Det regnar som om vi bodde under ett vattenfall och blåser från havet. Inte trevligt. Så jag körde kidsen, precis som amerikanerna. Nu regnar det om möjligt ännu värre och jag borde åka och handla men vill inte bli våt.

Äh, på med regnstället och gummistövlarna.

Glamour och blöjbyten


Hur är det egentligen att vara utlandsmamma?

Här berättar vi glamour, fest, blöjbyten och allt som hör utlandslivet till.




Hur det egentligen är att vara utlandsmamma.

Läs och njut och skratta.